Recept wafels op stokje

Recept wafels op een stokje

Wat heb je nodig?

  • 500 g mix voor Brusselse wafels van Soezie
  • 5 eieren
  • 200 g gesmolten boter
  • 750 ml koud water
  • 200 g chocolade (puur, melk, wit of alledrie)
  • verse aardbeien
  • verse blauwe bessen
  • 1 banaan, in schijfjes
  • toppings naar keuze (bresilienne, kokosschilfers, sprinkles,…)
  • 8 houten lepels

Hoe ga je te werk?

Stap 1

Bak de wafels
Scheid de eieren. Meng de eidooiers met de mix, de boter en het water. Klop tot een glad beslag.

Stap 2

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.

Stap 3

Verwarm het wafelijzer en vet het in. Schep beslag in het wafelijzer tot het half gevuld is. Leg een houten lepel in het beslag.

Stap 4

Schep opnieuw beslag over de houten lepel. Bak de wafels tot ze goudbruin en krokant zijn.

Stap 5

Prepareer de toppings
Smelt de chocolade au bain-marie. Dop de wafels één voor één in de chocoladesaus.

Stap 6

Vul kommetjes met de toppings en het vers fruit en laat iedereen zijn eigen wafel versieren.

Recept wafels op een stokje