Recept wafels op een stokje
Wat heb je nodig?
- 500 g mix voor Brusselse wafels van Soezie
- 5 eieren
- 200 g gesmolten boter
- 750 ml koud water
- 200 g chocolade (puur, melk, wit of alledrie)
- verse aardbeien
- verse blauwe bessen
- 1 banaan, in schijfjes
- toppings naar keuze (bresilienne, kokosschilfers, sprinkles,…)
- 8 houten lepels
Hoe ga je te werk?
Stap 1
Bak de wafels
Scheid de eieren. Meng de eidooiers met de mix, de boter en het water. Klop tot een glad beslag.
Stap 2
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Stap 3
Verwarm het wafelijzer en vet het in. Schep beslag in het wafelijzer tot het half gevuld is. Leg een houten lepel in het beslag.
Stap 4
Schep opnieuw beslag over de houten lepel. Bak de wafels tot ze goudbruin en krokant zijn.
Stap 5
Prepareer de toppings
Smelt de chocolade au bain-marie. Dop de wafels één voor één in de chocoladesaus.
Stap 6
Vul kommetjes met de toppings en het vers fruit en laat iedereen zijn eigen wafel versieren.